Wat als onze leden geen loten willen verkopen?

Deelname aan de Nationale Muziekloterij is een keuze. Als leden liever meer contributie betalen, oud papier/ijzer ophalen en/of andere jaarlijkse acties willen doen, dan is het zinvol om in kaart te brengen hoeveel tijd en moeite dit (bestuurs)leden kost in relatie tot de opbrengst. Ook de Nationale Muziekloterij kost inspanning om tot opbrengst te komen, maar die opbrengst blijft wel langer doorklinken. Deze overwegingen kunt u aan de leden voorleggen?

Moeten wij als muziekvereniging eerst een minimum aantal loten verkopen alvorens te mogen meedoen?

Nee, dit is niet nodig. Iedere aanmelding is welkom, des te meer deelnemers des te meer muziekvreugde! Na aanmelding als partner muziekvereniging kunt u direct aan de slag met deelnemers werven en deze invoeren. Vanaf de eerstvolgende trekking leveren deze dan al direct opbrengsten op. Voor meer informatie of aanmelden klik hier: https://www.muziekloterij.nl/muziekverenigingen/info-en-aanmelden-vereniging/

Als bestuur en leden gaan we liever “langs de deur” met acties waarbij we kopers iets fysieks kunnen geven?

Het is ook veel leuker om vooraf iets te geven. Combineer dan de Nationale Muziekloterij en geef bijvoorbeeld bij het aanmelden voor meespelen met een Muzieklot korting op de producten waarmee u normaal ook al langs de deur gaat. Denk dan aan acties met bloembollen, potgrond, kaarsen, wijn etc., maar ook aan een combinatie van entreekaarten voor een concert en een Muzieklot. Dan combineert u het langs de deur gaan en het Muziekloten verkopen in één actie!

Het werven van loterij deelnemers lijkt (veel) op geldklopperij, zo willen wij toch niet bekend staan?

Wij begrijpen dat dit zo kan voelen; het is niet het leukste om te doen en u wilt niet dit imago opgeplakt krijgen. Daarom kunt u ervan uitgaan dat alles conform de kansspelwet geschiedt. Daarentegen kost het in stand houden van een muziekvereniging nu eenmaal geld. Contributie/subsidie lopen terug en daarvoor dient u ook als bestuurder een alternatief te vinden. Juist daarmee helpen wij als Nationale Muziekloterij.