Ander loterijen hebben maandelijks Miljoenen knallers, waarom de Muziekloterij niet?

De Nationale Muziekloterij is een loterij met leuke muziek gerelateerde prijzen en dat is een bewuste keuze. Tegen het miljoenen-knallers-geweld kunnen en willen wij niet op. Wij willen het juist leuk en klein houden, zodat ook nu en in de toekomst het meeste geld bij de muziekverenigingen terecht komt. Daar doen wij het immers voor.

Waarom is de prijzenpot wat laag?

Dat is een bewuste keuze van ons initiatief. ‘Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’. Ons doel is om zoveel mogelijk winnaars te hebben. Vandaar dat we leuke muziek gerelateerde prijzen en kleine geldprijzen uitkeren. Ons belangrijkste doel is dat het meeste geld op termijn bij de muziekverenigingen terecht komt. Juist ook de reden dat u meespeelt voor uw vereniging.

Vriendenloterij heeft meer impact: hogere prijzen en meer opbrengst voor de vereniging?

De lotprijs van de Vriendenloterij bedraagt momenteel € 14,25 per maand oftewel € 171 per jaar! Jazeker zijn de prijzen hoger maar daarentegen is de winkans veel lager. Hierdoor krijgt u minder reuring binnen de muziekvereniging en gemeenschap. Het uitkeringspercentage bedraagt momenteel 40%, terwijl dit bij de Nationale Muziekloterij 50% is. Door de hogere lotprijs vallen veel mensen binnen de doelgroep waarop wij mikken af. Indien iemand toch bereid is om voor dat bedrag te willen meespelen is dat geen probleem. Dan kan hij/zij kiezen om per trekking met 3 loten mee te spelen. Zelfde bedrag, hogere winkans en meer opbrengst voor de muziekvereniging!