• De Nationale Muziekloterij

Waarom een Nationale Muziekloterij?

Al eeuwen is muziek een belangrijk onderdeel van onze cultuur en draagt het bij aan een positieve ontwikkeling van mensen. Muziekverenigingen hebben dus als rol om een positieve bijdrage voor de gemeenschap te vervullen. Onze samenleving verandert continu, waarop ook muziekverenigingen moeten inspelen.

De factor ‘tijd’ van vrijwilligers alsmede de digitalisering van onze samenleving zorgt ervoor dat we op zoek moeten naar andere manieren om dit cultureel erfgoed duurzaam te behouden. Hiermee zorgen we voor onze eigen gemeenschap en de toekomstige generatie: dat zij kunnen blijven genieten, ontspannen en plezier kunnen beleven aan het maken en/of beluisteren van muziek, oftewel “Geef toekomst muziek”!

Hoe gaan we dit doen?

Door middel van een goede doelen loterij. In het voorjaar van 2019 houden we als pilot een eenmalige trekking. Muziekverenigingen kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan deze pilot. Er worden loten aangeboden, waarmee bescheiden maar leuke prijzen te winnen zijn. Een deel van de opbrengst van de loten gaat vervolgens naar de gekozen muziekvereniging. Hierdoor ontvangt jouw muziekvereniging dus een extra financiële steun in de rug.

Het plan is om, op basis van de ervaring en resultaten van de pilot, maandelijks een trekking te gaan organiseren.

Nationale Muziekloterij

Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over de Nationale Muziekloterij? Vul dan het formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord.

De Nationale Muziekloterij

De Nationale Muziekloterij is een initiatief om muziek in onze cultuur te kunnen blijven stimuleren, inspireren en innoveren. De initiatiefnemers zijn zelf muzikanten die muziek met de paplepel hebben meegekregen. De Nationale Muziekloterij wordt professioneel opgezet, met de loterij-experts van LOTNL en ook in samenwerking met de LBM (Limburgse Bond van Muziekgezelschappen) en KNMO (vereniging Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie), om zo het belang te onderstrepen.

2017 - Nationale Muziekloterij