Waarom een Nationale Muziekloterij?

Al eeuwen is muziek een belangrijk onderdeel van onze cultuur en draagt het bij aan een positieve ontwikkeling van mensen. Muziekverenigingen hebben dus als rol om een positieve bijdrage voor de gemeenschap te vervullen. Onze samenleving verandert continu, waarop ook muziekverenigingen moeten inspelen.

De factor ‘tijd’ van vrijwilligers alsmede de digitalisering van onze samenleving zorgt ervoor dat we op zoek moeten naar andere manieren om dit cultureel erfgoed duurzaam te behouden. Hiermee zorgen we voor onze eigen gemeenschap en de toekomstige generatie: dat zij kunnen blijven genieten, ontspannen en plezier kunnen beleven aan het maken en/of beluisteren van muziek, oftewel “Geef toekomst muziek”!

Hoe gaan we dit doen?

Door middel van een goede doelen loterij. Op 15 maart 2019 hebben we als pilot een eenmalige trekking georganiseerd, waarna we de aanvraag voor een vergunning in werking hebben gezet. De vergunning is binnen en de eerstvolgende trekking zal plaats gaan vinden op vrijdag 25 oktober 2019!  Muziekverenigingen kunnen zich aanmelden om deel te nemen.

De lotenverkoop is op 27 september 2019 gestart. Als jij jouw vereniging wilt steunen door een of meerdere loten af te nemen, klik dan hier. Met de aanschaf van een lot kun je bescheiden maar leuke prijzen winnen. En maar liefst 50% van de opbrengst van de loten gaat vervolgens naar de gekozen muziekvereniging. Hierdoor ontvangt jouw muziekvereniging dus een extra financiële steun in de rug.

Nationale Muziekloterij

Contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie of jouw vereniging aanmelden voor de volgende trekking van de Nationale Muziekloterij? Vul dan het formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

De Nationale Muziekloterij

De Nationale Muziekloterij is een initiatief om muziek in onze cultuur te kunnen blijven stimuleren, inspireren en innoveren. De initiatiefnemers zijn zelf muzikanten die muziek met de paplepel hebben meegekregen. De Nationale Muziekloterij wordt professioneel opgezet, met de loterij-experts van LOTNL en ook in samenwerking met de LBM (Limburgse Bond van Muziekgezelschappen) en KNMO (vereniging Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie), om zo het belang te onderstrepen.

2017 - Nationale Muziekloterij